Téčko Plus 24: Cash Reader, datové schránky, novinky v Corvusu

Ve čtvrtek 23. 2. 2023 se na sociální síti Clubhouse, v klubu Potměchuť, uskutečnilo čtyřiadvacáté setkání příznivců moderních informačních technologií.

V tomto článku vám přinášíme souhrn hlavních témat v tomto vydání probíraných, podrobnější informace se jako obvykle dozvíte v Podcastu (MP3) z tohoto setkání.

Přehled všech minulých vysílání najdete na webové stránce Téčka Plus.

Hlavní témata čtyřiadvacátého vysílání

  • V naší nové rubrice, pracovně nazvané ABC, byla hlavním tématem umělá inteligence, zkráceně AI. Při té příležitosti jsme v Téčku Plus přivítali autora známé aplikace Cash Reader Tomáše Jelínka, který posluchačům sdělil mnoho pozoruhodných informací ze zákulisí vývoje této aplikace a rovněž zodpověděl všechny naše všetečné dotazy.
  • V rubrice Loby jsme tentokrát přivítali nového redaktora časopisu Téčko Jakuba Blažka. Jakub se s posluchači podělil o své obecné zájmy na poli informačních technologií a samozřejmě došlo i na témata, kterým by se při psaní příspěvků do časopisu Téčko nejraději věnoval.
  • V samostatném tematickém příspěvku nám Ondrej Rosík představil aktuální novinky a vylepšení v mobilním řešení Corvus, jde například o možnost rozpoznávání slovenských paragonů či o obecná vylepšení práce s klávesnicí.
  • V posledním samostatném příspěvku jsme se věnovali současné přístupnosti datových schránek. V úvodu Jožka Budzák posluchačům v předtočeném rozhovoru popsal základní možnosti při používání tohoto řešení, následně Honza Šnyrych Jožkův popis doplnil dalšími informacemi, které s přístupností datových schránek souvisejí.

Jestliže vás kterékoliv ze zde zmíněných témat zaujalo, více informací o něm se dozvíte ve našem zvukovém podcastu (MP3).

Na setkání s vámi při příštím vysílání 27. 4. se těší
Radek Seifert, Jiří Fenz, Michal Jelínek a Jan Šnyrych